Quatre Mains

Quatre Mains betekent ‘vier handen’. Oftewel, je speelt met twee pianisten op een piano. Beide pianisten hebben hun eigen partij, deze heten primo en secundo. De primo speelt de hogere partij en de secondo speelt de lagere partij. Meestal zijn beide partijen gelijkwaardig qua moeilijkheidsgraad.

Enkele titels van makkelijke quatre mains pianoboeken met gelijkwaardige partijen zijn Il Primo Concerto, Duets for Dog Lovers, The Joy of Piano Duets en Les Jeunes au Piano.

Er zijn ook boeken waarbij de ene partij moeilijker is dan de andere. Bij deze boeken is de moeilijke partij bedoeld voor de leraar en de makkelijke partij voor de leerling. Het bijbehorende niveau is voor de makkelijkste partij. Enkele titels zijn l'A.B.C. du Quatre Mains, 8 Duets for Beginners en Divertimento "Il maestro e lo scolare" van Haydn.

Vind deze boeken en nog veel meer titels op deze pagina!

Quatre Mains pianoboeken en pianomuziek - PianoBoekenGids

Enkele beroemde componisten die quatre mains pianomuziek hebben geschreven zijn Brahms, Mozart, Ravel, Satie, Schubert en Schumann. Van Schubert is vooral zijn Fantasie in f klein op. 103 een meesterwerk.

 

Componist Boektitel Niveau Details