Pianospel.nl: online leergang sinds 2001

Pianospel.nl: online leergang sinds 2001

Deel 2: Pianospel.nl: online leergang sinds 2001

 

Sinds 15 mei 2001 ben ik bezig met de website voor mijn pianolespraktijk: www.pianospel.nl. Tegenwoordig is er bijna geen pianodocent zonder een website maar in 2001 was ik een van de eerste pianodocenten met een website.

Ik kan 2 belangrijke redenen noemen waarom ik er vroeg bij was.
Ten eerste overtuigde mijn vroegere middelbareschoolvriend K. Wesselius mij van het toekomstig belang van een website en hielp hij mij met het registreren van pianospel.nl. Hier ben ik hem nog steeds dankbaar voor.
Ten tweede kon ik door mijn technische achtergrond (voordat ik afstudeerde als pianodocent heb ik van 1984-1989 Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft gestudeerd en van 1989-1990 een opleiding tot wiskundeleraar gedaan) geheel zelfstandig een website bouwen. Voor webdesign heb ik toen hulp gehad van Mark Smit.

Tijdens de ontwikkeling van pianospel.nl kreeg ik het idee om de leergang die ik tijdens mijn studie had gemaakt ook op internet te zetten. Ik maakte er immers zelf gebruik van en waarom zou ik het niet algemeen beschikbaar stellen. Zoiets trekt immers ook bezoekers.

De leergang die ik toen online zette, zag er nog heel rudimentair uit. Het waren eigenlijk een stuk of twintig aan elkaar gekoppelde pagina’s zodat je kon navigeren op alfabet of op de negen verschillende niveaus. De pagina’s zelf had ik gemaakt als een tabel en niet als een database. Het was daarom niet mogelijk te sorteren of te zoeken.

Om de allereerste versie te bekijken: klik hier. Om de leergang te bekijken klik op 'Welke stukken kan ik spelen?'