Leergang wordt pianoboekengids.nl

Leergang wordt pianoboekengids.nl

Deel 4: leergang wordt pianoboekengids.nl

 

In 2013 besloot ik de leergang van www.pianospel.nl los te koppelen en dit onder een eigen domeinnaam te plaatsen. Sinds 22 mei 2013 is dit www.pianoboekengids.nl.

Het meest werk ging zitten in het compleet maken en indelen van de leergang naar alle 15 niveaus en het uitbreidden van het totaal aantal boeken. Tevens heb ik bij elke titel links gemaakt naar een webshop. Van elke titel is zo te zien in welk boek het staat, wat een goede uitgave is en overige informatie zoals de prijs van het boek. Het uitzoeken van al deze gegevens heeft me ruim een half jaar werk gekost.

Ik heb veel gebruik gemaakt van de volgende websites:

  • Henle: niet alleen voor de boeken maar ze hebben ook een indeling in niveaus.
  • Sheetmusicplus: voor boeken, deze zijn bij vele ook in te zien.
  • IMSLP: gratis rechtenvrij bladmuziek.
  • Huisvolmuziek: is nu musicshopeurope.com, voor boeken.

Tevens heb ik gebruik gemaakt van:

  • de repertoirelijsten gemaakt door RIM te Utrecht. Dit was een flinke gevulde multomap vol met titels. Dit project was eenmalig, de map was al snel niet meer verkrijgbaar en de RIM bestaat al lang niet meer.
  • de Gids Lichte Muziek van de EPTA. Deze gids verscheen in gedrukte versie in 2004 en heeft ook online gestaan tot 2014 op de site een van de makers van deze gids. De gedrukte versie is al geruime tijd niet meer verkrijgbaar en wordt ook niet meer herdrukt.
  • Kloppenburg. Voor de titels. Lees meer op berichten deel 1: Kloppenburg: leergang voor het piano-onderwijs.

Voor het bouwen van de website heb ik gebruik gemaakt van Joomla, database programma van AriSoft, template van Joomshaper en de software van RSJoomla. De site is nu responsive (te gebruiken op alle apparaten, ook smartphone) en de informatie is nu te sorteren en te doorzoeken.

Pianoboekengids.nl is nu een volledige en moderne vervanger voor Kloppenburg, Gids Lichte Muziek, Henle en alle andere pogingen pianoboeken in te delen.

Pianoboekengids is de meest complete en overzichtelijke plek om op zoek te gaan geschikte pianoboeken; voor de amateur, professional, student en pianodocent.