De online leergang van 2001 tot 2013 op Pianospel.nl

De online leergang van 2001 tot 2013 op Pianospel.nl

Deel 3: de online leergang van 15 mei 2001 tot 22 mei 2013 op www.pianospel.nl

 

Mijn leergang heeft uiteindelijk in de periode van 15 mei 2001 tot 22 mei 2013 op www.pianospel.nl gestaan. In deze periode heb ik een paar veranderingen doorgevoerd.

In feite had ik twee versies van de leergang, namelijk de versie in een database op mijn computer thuis waar ik op werkte en de platte tekst versie die online beschikbaar was. Ik werkte mijn database onregelmatig bij, soms vulde ik die met tientallen boeken ineens en soms gebeurde er een jaar niets. Wanneer ik mijn database had aangevuld plaatste ik dit niet online. De online versie was immers geen database maar platte tekst, online zetten was op deze manier erg veel werk. Voor de online versie moest ik namelijk alles opnieuw typen en ik houd niet van dubbel werk.

Een grote verandering kwam toen ik de online versie veranderde van platte tekst naar een echte database. Het grote voordeel is dat de pagina’s van de leergang gemaakt kunnen worden vanuit een database, je hoeft dan niet zelf alles te typen. En het is dan ook mogelijk om in de database te zoeken.
Dus bij een uitbreiding van de leergang met een aantal boeken kon ik dit gelijk online zetten, ik hoefde alleen de database te vernieuwen. De rest gaat dan vanzelf. Ik moest wel wat php en MySQL leren maar dat bleek met behulp van onze vriend Google niet heel moeilijk.

Ik had dus in twaalf jaar tijd mijn leergang flink uitgebreid en (voor een deel) toegankelijk gemaakt op internet. Om de versie van 8 december 2012 te bekijken: klik hier.